Πήγαινε γυρεύοντας…

Την πρώτη γκέλα της σεζόν κατέγραψε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) απέναντι στον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική της Super League.


  • Οι Αγρινιώτες απέσπασαν ιστορικό «Χ» στο Φάληρο, αφού στις προηγούμενες 16 φορές που είχαν αντιμετωπίσει εκτός έδρας τους Πειραιώτες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν είχαν καταφέρει ποτέ να αποσπάσουν βαθμό ή βαθμούς.
  • Το σημερινό αποτέλεσμα προκαλεί τις πρώτες φετινές… αναταράξεις στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο αλλά ουσιαστικά ήρθε ως λογική συνέχεια της μέχρι στιγμής εικόνας που παρουσιάζουν στο πρωτάθλημα οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
  • Ο Βάσκος τεχνικός δεν έχει καταφέρει να βρει μια συνταγή πετυχημένης αντιμετώπισης μικρομεσαίων ελληνικών ομάδων και το σχήμα με τα τρία κεντρικά χαφ (Έσε, Στάμενιτς, Τσικίνιο) έχει αποδειχθεί ανεπαρκές στο κομμάτι της ανάπτυξης απέναντι σε κλειστές άμυνες.
  • Κάπως έτσι «πετάχτηκε» ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο της σημερινής συνάντησης, με τις σημαντικές στιγμές των πρώτων 45’ να ανήκουν στους φιλοξενούμενους με το σουτ του Μαυρία (40’) και την κεφαλιά του Μπουζούκη (44’).
  • Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ελ Κααμπί να εκμεταλλεύεται την αδράνεια του Μλάντεν. Ο ίδιος διόρθωσε βέβαια το λάθος του απομακρύνοντας το πλασέ του Μαροκινού που είχε πάρει κατεύθυνση προς την εστία. Από εκεί και πέρα, οι μόνες απειλητικές στιγμές ήρθαν από τα σουτ των Ρόντινεϊ (73’) - Ολιβέιρα (86’) και την κεφαλιά του Ελ Κααμπί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
  • Ο Πορτογάλος χαφ αλλά και ο Γουίλιαν πραγματοποίησαν σήμερα το ντεμπούτο τους με τα ερυθρόλευκα, χωρίς να καταφέρουν να διαχωρίσουν τον εαυτό τους από τη συνολική μετριότητα όλων των συμπαικτών τους.
  • Ιδιαίτερα προβληματική η εμφάνιση και για τους ακραίους Βέλντε-Ζέλσον και Ορτέγκα-Ρόντινεϊ, οι οποίοι γέμισαν με ανούσιες σέντρες την αντίπαλη περιοχή. Ο Ολυμπιακός υπήρξε προβλέψιμος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γεγονός που έφερε τις αποδοκιμασίες του κόσμου στο φινάλε του παιχνιδιού.
  • Ο Μεντιλίμπαρ καλείται πλέον να βρει τις λύσεις που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα της ομάδας, η οποία παραμένει σε γενικές γραμμές ίδια από την πρεμιέρα στο Βόλο. Το πρόγραμμα αρχίζει πλέον να ζορίζει, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πλησιάζουν και το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος είναι το επόμενο Σάββατο (21/9) με τον Άρη στο «Χαριλάου».

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ (83’ Κοστίνια), Ορτέγκα, Πιρόλα (61’ Κάρμο), Ντόη, Έσε, Στάμενιτς (61’ Ολιβέιρα), Τσικίνιο (61’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (61’ Γουίλιαν), Ζέλσον, Ελ Κααμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου