Ψάχνει την ταυτότητα που έχασε το καλοκαίρι

Με σκορ 2-1 ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική της Super League, παρουσιάζονται για άλλη μια φορά ένα αποκαρδιωτικό αγωνιστικό πρόσωπο.


  • Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Βόλο με σκορ 1-4, οι ερυθρόλευκοι «γκρεμίστηκαν» από την κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία αντικειμενικά δεν άξιζαν να βρίσκονται με το ποδόσφαιρο που παρουσίασαν στο σύνολο των πέντε πρώτων αγώνων.
  • Ο Άρης άνοιξε το σκορ απ’ τα αποδυτήρια, με τον Ντιαντί να εκθέτει τον Ορτέγκα και τον Μάνου Γκαρθία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη, σουτάροντας ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι στο 3ο λεπτό. Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν και στο 31’ με το πλασέ του Μόντσου να σταματά στον πεσμένο Ορτέγκα αλλά το 2-0 ήρθε τελικά στο 41’ με προβολή του ανενόχλητου Μορόν που βγήκε στην πλάτη της άμυνας από πάσα του Γκαρθία.
  • Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απείλησε με δύο απευθείας φάουλ του Τσικίνιο (21’ και 36’), παρουσιάζοντας έντονη αδυναμία να δημιουργήσει οτιδήποτε, είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια με τους Βέλντε-Ζέλσον. Ο πρώτος μαζί με τον Ντάνι Γκαρθία αντικαταστάθηκαν άλλωστε στο ημίχρονο από τους Γουίλιαν-Ολιβέιρα, οι οποίοι ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους.
  • Στο δεύτερο μέρος ο Άρης είχε δοκάρι με τον Μορόν (65’) ενώ ο σέντερ φορ των κιτρινόμαυρων έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 84’, πλασάροντας πάνω στον Τζολάκη από πλάγια θέση. Οι επιθετικές στιγμές του Ολυμπιακού στην επανάληψη ήταν μια προσπάθεια του Ελ Κααμπί που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ στο 70’ – με τον Γιάρεμτσουκ να εμπλέκεται στη φάση - και ακόμη ένα απευθείας φάουλ, αυτή τη φορά από τον Ολιβέιρα (72’).
  • Το γκολ του Ελ Κααμπί ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ρόντινεϊ να έχει περάσει εξτρέμ στα τελευταία λεπτά, αφού μετά τον Βέλντε πέρασε εκτός και ο Ζέλσον για να περάσει στη θέση του ο Κοστίνια. Από τις επιλογές του πάγκου μόνο ο Γιάρεμτσουκ έκανε κάπως… υποφερτή την παρουσία του, χωρίς ωστόσο να αποτελεί το φορ που μπορεί να συμπληρώσει τα κενά του Ελ Κααμπί.
  • Οι δυο τους κινούνται στα ίδια μέτρα, κυρίως εντός περιοχής, χωρίς να είναι σε θέση να παίξουν πολύ με την μπάλα ώστε να δημιουργήσουν προϋποθέσεις βγαίνοντας από το «κουτί», κάτι που πέρυσι συνέβαινε με τον Γιόβετιτς ή τον Ελ Αραμπί.
  • Γενικότερα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή τα λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, αφού είναι εμφανές ότι δεν ενισχύθηκε σε θέσεις που έπρεπε (σ.σ. επιτελικός μέσος, αριστερό μπακ) ενώ καθυστέρησε να ενισχυθεί σε θέσεις που έχει περιορισμένες λύσεις, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στα βαθιά όντας ανέτοιμοι οι Γουίλιαν, Σέρτζιο Ολιβέιρα και Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος έχασε ουσιαστικά όλη την προετοιμασία λόγω τραυματισμού.
  • Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν αποκλείεται να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση μέχρι το τέλος του μήνα από την αγορά των ελεύθερων αλλά σε κάθε περίπτωση, θα πρόκειται για παίκτη που δεν έχει κάνει προετοιμασία και θα βρίσκεται στα επίπεδα φυσικής κατάστασης του Γουίλιαν.
  • Άπαντες εστιάζουν πλέον στο παιχνίδι με τη Λιόν στη Γαλλία, όπου ο Ολυμπιακός ξεκινά την Πέμπτη (26/9) το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Europa League. Έως τότε, ψυχραιμία και στήριξη...

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο, Ντόη (77’ Μπιανκόν), Έσε, Ντάνι Γκαρθία (46’ Ολιβέιρα), Τσικίνιο (69’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (46’ Γουίλιαν), Ζέλσον (77’ Κοστίνια), Ελ Κααμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου