Σκόραραν οι «παλιοί», ομόρφυναν το παιχνίδι οι «μικροί»

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε του Ατρομήτου στο Φάληρο με σκορ 2-0 για την 6η αγωνιστική της Super League. Ρόντινεϊ με πέναλτι (39’) και Ελ Κααμπί (74’) οι σκόρερς. Πρόσωπο του αγώνα ο Χρήστος Μουζακίτης που κατέγραψε επίσημο ντεμπούτο με την αντρική ομάδα.


  • Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προέβη σε μεγάλο ροτέισον και η αρχική ενδεκάδα προκάλεσε έκπληξη. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι νεαροί Αποστολόπουλος, Μουζακίτης και Κωστούλας ενώ από την αρχή ξεκίνησαν για πρώτη φορά και οι Κοστίνια-Ολιβέιρα.
  • Η τριάδα των νεαρών στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά ο Μουζακίτης ήταν αυτός που ξεχώρισε με την μεστή του εμφάνιση, η οποία παρέπεμψε σε έτοιμο ποδοσφαιριστή με παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο. Χρεώθηκε μάλιστα την ασίστ στο 2-0 του Ελ Κααμπί και γενικότερα πραγματοποίησε ένα όμορφο ντεμπούτο.
  • Ο Αποστολόπουλος αντιμετώπισε κάποια θεματάκια στο αμυντικό κομμάτι αλλά δεν δίστασε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, επιχειρώντας μάλιστα δύο σουτ (σ.σ. κάτι που δεν συνηθίζει ποτέ ο Ορτέγκα). Το πρώτο εξ αυτών αρκετά επικίνδυνο στο 16ο λεπτό.
  • Ο Κωστούλας πάλεψε με τα αντίπαλα στόπερ, χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία να τελειώσει με αξιώσεις κάποια φάση ενώ μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε για ακόμα ένα ματς ο Βέλντε, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Γουίλιαν.
  • Ο Νορβηγός πρόλαβε πάντως να κερδίσει το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Ρόντινεϊ (39’), ο οποίος λίγο έλειψε να σκοράρει και στο 26ο λεπτό με αριστερό σουτ που «έβγαλε» ο Χουτεσιώτης. Στο 53ο Βραζιλιάνος – που αγωνίστηκε ως εξτρέμ – είχε και δοκάρι έπειτα από εντυπωσιακό δεξί βολέ μέσα από την περιοχή.
  • Βελτίωση κατά τη διάρκεια του ματς παρουσίασε ο Κοστίνια, ο οποίος παρουσιάστηκε κάπως… «μαγκωμένος» στο πρώτο μέρος αλλά επανήλθε δριμύτερος στο δεύτερο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με θετικό πρόσημο.
  • Σε καλή κατάσταση έδειξε και ο Ολιβέιρα ενώ «ζεστός» παρέμεινε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος μπήκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και σκόραρε με ωραίο πλασέ έπειτα από το «γέμισμα» του Μουζακίτη. Η μοναδική σοβαρή απειλή του Ατρομήτου ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα (78’), με το επικίνδυνο κοντινό σουτ του Γιουμπιτάνα που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Τζολάκης.
  • Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στην κρίσιμη δυάδα αγώνων με Μπράγκα-Παναθηναϊκό πριν από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Παιχνίδια στα οποία αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα οι Έσε, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Κοστίνια, Αποστολόπουλος (69’ Ορτέγκα), Κάρμο, Ρέτσος, Στάμενιτς (61’ Έσε), Μουζακίτης, Ολιβέιρα (61’ Τσικίνιο), Ρόντινεϊ, Βέλντε (46’ Γουίλιαν), Κωστούλας (69’ Ελ Κααμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου