Το νεανικότερο ρόστερ του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός αν αποδεσμεύσει Ανδρούτσο-Ραντζέλοβιτς

Μεγάλη ανανέωση σημειώθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.


Η επιθυμία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για στοχευμένες κινήσεις και ρόστερ 24-25 παικτών με εξαίρεση του τερματοφύλακες έγινε πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, η διοίκηση βρίσκεται μια ανάσα από την απόλυτη αποτύπωση της επιθυμίας του Βάσκου, αφού τη δεδομένη στιγμή το ρόστερ περιλαμβάνει συνολικά 31 παίκτες.

Το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού


Οι τέσσερις είναι τερματοφύλακες. Απομένουν 27, εκ των οποίων οι δύο δεν υπολογίζονται. Πρόκειται για τους Θανάση Ανδρούτσο και Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Αμφότεροι εξετάζουν τις διαθέσιμες επιλογές για να συνεχίσουν την καριέρα τους μακριά από του Ρέντη ενώ αυτή τη στιγμή προκύπτει κυπριακό ενδιαφέρον, τόσο για τον Έλληνα μπακ (Ανόρθωση) όσο και για τον Σέρβο εξτρέμ (ΑΠΟΕΛ).

Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός διαθέτει σήμερα το δεύτερο νεανικότερο ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 25.9 μέσο όρο ηλικίας. Σημαντικό ρόλο στην εν λόγω «πτώση» παίζει φυσικά ο προβιβασμός έξι παικτών από την ακαδημία, αφού οι Κωστούλας, Παπακανέλλος, Μουζακίτης, Μπακούλας, Κουτσίδης και Αποστολόπουλος είναι πλέον στελέχη της αντρικής ομάδας ενώ μόνο οκτώ παίκτες έχουν ήδη «πατήσει» τα 30 (Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος, Ρόντινεϊ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ντάνι Γκαρθία, Μασούρας, Γουίλιαν, Ελ Κααμπί)

Η ηλικιακή κατάταξη των ομάδων της Super League (Transfermarkt)


Στην πρώτη θέση με 25.7 μέσο όρο βρίσκεται ο Παναιτωλικός. Σε περίπτωση όμως που οι Πειραιώτες αποδεσμεύσουν εντός των επόμενων ημερών τους… «27ρηδες» Ανδρούτσο-Ραντζέλοβιτς, θα κατεβάσουν το μέσο όρο τους στο 25.3 και θα έχουν και επίσημα τη νεανικότερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος.  

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 7η θέση με ηλικιακό μέσο όρο 27.8 ενώ οι «γηραιότερες» ομάδες της Super League είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με 28.8 και 28.9 αντίστοιχα. Τέλος, σημειώνεται ότι ο περυσινός μέσος όρος του Ολυμπιακού βρισκόταν στο 27.6 ενώ το προπέρσινο νούμερο ανερχόταν στο 28.6. 

Δημοσίευση σχολίου