Γιουσούφ Γιαζίτσι: Ο μόνος που έχει σκοράρει δύο εκτός έδρας χατ-τρικ σε διοργάνωση της UEFA την ίδια σεζόν

Συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό αναμένεται να υπογράψει μέσα στις επόμενες ώρες ο 45 φορές Τούρκος διεθνής, Γιουσούφ Γιαζίτσι.


Μετά το ναυάγιο στην υπόθεση Αντάμ Ουνάς, οι ερυθρόλευκοι φουλάρουν για την 11η θερινή τους μεταγραφή με την απόκτηση του 27χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος ανήκε μέχρι πέρυσι στο δυναμικό της γαλλικής Λιλ, με την οποία κατέγραψε συνολικά 135 επίσημες συμμετοχές, 29 γκολ και 15 ασίστ.

O Γιαζίτσι αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν της Τράμπζονσπορ, από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2015 και επέστρεψε υπό τη μορφή δανεισμού τη σεζόν 2022-23. Διάστημα κατά το οποίο συνυπήρξε στον τουρκικό σύλλογο με τους Μπακασέτα-Σιώπη. Δανεικός από τη Λιλ αγωνίστηκε και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Με τον Μπακασέτα στην Τράμπζονσπορ

Σε γενικές γραμμές η παρουσία του στη Γαλλία θεωρείται πετυχημένη ενώ η κορυφαία του σεζόν στην Ligue 1 καταγράφηκε το 2020-21. Εκείνη τη χρονιά έγραψε μάλιστα ιστορία στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη διοργάνωση του Europa League, αφού έγινε ο πρώτος που πέτυχε δύο εκτός έδρας χατ-τρικ μέσα στην ίδια σεζόν.

Η αρχή έγινε στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας, όπου πέτυχε τρία γκολ στο εμφατικό 1-4 ενώ επανέλαβε το ίδιο έργο και στο 3-0 του «Σαν Σίρο» με αντίπαλο τη Μίλαν για την 3η αγωνιστική. Σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο έχουν πετύχει απέναντι στους «ροσονέρι» μόνο οι Ριβάλντο (Champions League 2000 - Μπαρτσελόνα), Αμορόζο (Κύπελλο UEFA 2002-Ντόρτμουντ) και Μπουριζό (Europa League 2024-Ρεν).

Το 7ο και τελευταίο του ευρωπαϊκό γκολ της συγκεκριμένης σεζόν σημειώθηκε πάλι εκτός έδρας, αυτή τη φορά στην ήττα με 2-1 από τον Άγιαξ για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης, όπου η Λιλ γνώρισε τον αποκλεισμό με συνολικό σκορ 4-2. Στο φινάλε της διοργάνωσης ήταν τελικά ο ένας από τους συνολικά τέσσερις πρώτους σκόρερ του τουρνουά μαζί με τους Μπόρχα Μαγιοράλ (Ρόμα), Ζεράρ Μορένο (Βιγιαρεάλ) και Πίζι (Μπενφίκα).

Δημοσίευση σχολίου