2000: Ο Ντιέγκο Αλόνσο πετυχαίνει απέναντι στον Ολυμπιακό το πρώτο του γκολ στο Champions League

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παίζει τη θέση του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ (6/10) αλλά δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που θα τεθεί αντιμέτωπος με τους ερυθρόλευκους.


Πριν από περίπου 24 χρόνια ο 49χρονος Ουρουγουανός τεχνικός είχε μόλις πάρει μεταγραφή από τη Χιμνάσια Λα Πλάτα στην πανίσχυρη τότε Βαλένθια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, η οποία είχε φτάσει σε δυο διαδοχικούς τελικούς Champions League, αποτυγχάνοντας να σηκώσει το τρόπαιο απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης (2000) και Μπάγερν Μονάχου (2001).

Η μεταγραφή του Αλόνσο είχε στοιχίσει στις «νυχτερίδες» περίπου 7.65 εκατομμύρια ευρώ και παραμένει έως σήμερα η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Χιμνάσια. Ο νυν προπονητής του «τριφυλλιού» πραγματοποίησε λοιπόν το ντεμπούτο του στο Champions League στις 12 Σεπτεμβρίου του 2000 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Μεστάγια».

Η Βαλένθια επικράτησε με σκορ 2-1 για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, με τον ίδιο να πετυχαίνει το 2-0 στο 45ο λεπτό. Στην ενδεκάδα της ισπανικής ομάδας βρέθηκε και ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο οποίος είχε παραχωρηθεί το ίδιο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό έναντι του ποσού των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στιγμιότυπα της συνάντησης


Στις 25 Οκτωβρίου οι δύο ομάδες αντάμωσαν ξανά στο ΟΑΚΑ με τους Πειραιώτες να επικρατούν χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (1-0) ενώ η Βαλένθια και ο Αλόνσο αντιμετώπισαν στη φάση των «16» και τον Παναθηναϊκό σε όμιλο που συμπλήρωναν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Στουρμ Γκρατς.

Οι πράσινοι απέσπασαν ισοπαλία στο Ολυμπιακό Στάδιο (0-0) και να γνώρισαν την ήττα στο «Μεστάγια» με σκορ 2-1. Συνολικά ο Αλόνσο κατέγραψε 10 συμμετοχές στο Champions League και σκόραρε συνολικά 4 τέρματα, αφού πανηγύρισε ένα γκολ απέναντι στη Χέρενφεν και άλλα δύο με αντίπαλο τη Στουρμ Γκρατς.

                                           Ο Ντιέγκο Αλόνσο σε μονομαχία με τον Χρήστο Κόντη

Δημοσίευση σχολίου