Έτσι, πρωτάθλημα δεν παίρνεις

Στραβοπάτημα άνευ προηγουμένου σημείωσε ο Ολυμπιακός με την εντός έδρας ισοπαλία (2-2) απέναντι στον Λεβαδειακό για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.


Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετάξουν δύο βαθμούς παρά το γεγονός ότι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων στα μισά του πρώτου μέρους με το έξοχο γκολ του Τσικίνιο (4’) και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Κααμπί (21’).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα συνέβησαν ανεξήγητα πράγματα και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί, αρχής γενομένης από το 43ο λεπτό με το τετ-α-τετ του Γιαννιώτα που κατέληξε άουτ. Η ζημιά έγινε ωστόσο δύο λεπτά αργότερα, με τον Ντόη να ανατρέπει τον Ζίνι εντός περιοχής και τον Όζμπολτ να γράφει το 2-1 από τα έντεκα μέτρα.

Η σημερινή εμφάνιση του Ντόη ήταν για γέλια! Ο Μεντιλίμπαρ απολογήθηκε για την απόφασή του να αφήσει εκτός τον Ρέτσο αλλά αν ο τρίτος κατά σειρά κεντρικός αμυντικός του ρόστερ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε παιχνίδια αυτής της δυναμικής, τότε το πρόβλημα δεν το έχει ο προπονητής.

Ο Βάσκος μπορεί όμως να κριθεί για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει από το πουθενά τον Ανδρούτσο, ο οποίος δεν έκανε καν προετοιμασία με την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Αντίθετα παραμένει «παρκαρισμένος» ο Παπακανέλλος, ο οποίος θα μπορούσε σήμερα ελλείψει Ζέλσον Μαρτίνς και Γουίλιαν να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Τραγική για άλλη μια φορά η εικόνα του Βέλντε, ο οποίος μπορεί να κατέγραψε την ασίστ στο γκολ του Τσικίνιο αλλά έδειξε άνευρος σε όλη τη διάρκεια του ματς, αδυνατώντας να μπει στο κλίμα του αγώνα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η κερκίδα δυσανασχέτησε με κάποιες επιλογές του ενώ μερίδα κόσμου τον αποδοκίμασε κατά την έξοδό του στο 62ο λεπτό.

Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι βέβαια ότι το γκολ της ισοφάρισης από τον Γιαννιώτα ήρθε στο 57ο λεπτό και μέχρι το φινάλε του ματς οι Βοιωτοί διατήρησαν με σχετική άνεση το αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες άρχισαν να γεμίζουν την μπάλα στην περιοχή, χωρίς καμιά διάθεση για δημιουργία φάσεων από τον άξονα. Το τελευταίο εικοσάλεπτο θύμισε έντονα την πρόσφατη εντός έδρας γκέλα με τον Παναιτωλικό (0-0) και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ομάδα στερείται λύσεων απέναντι στις άμυνες των μικρομεσαίων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τέλος, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για πρωτάθλημα όταν μετά από κάθε ματς οι διακριθέντες είναι μια ο Μουζακίτης και την άλλη ο Κωστούλας. Οι μεταγραφές του καλοκαιριού παραμένουν άφαντες, οι «παλιοσειρές» κινούνται σε ρηχά νερά και η χρησιμοποίηση του Ανδρούτσου στα εξτρέμ την ώρα που η ομάδα προσπαθεί να αποφύγει γκέλα ολκής, φανερώνει πολλά από τα λάθη του καλοκαιρινού σχεδιασμού.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Κάρμο, Ντόη, Ορτέγκα, Ρόντινεϊ (73’ Κοστίνια), Έσε (73’ Ντάνι Γκαρθία), Μουζακίτης, Τσικίνιο (62’ Ανδρούτσος), Βέλντε (62’ Κωστούλας), Μασούρας (85’ Γιάρεμτσουκ), Ελ Κααμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου