European Nights at Piraeus

Την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη στη σεζόν σημείωσε με εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός, ο οποίος «σκούπισε» την Μπράγκα στο Καραϊσκάκη με σκορ 3-0 για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League.


  • Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρουσίασαν για πρώτη φορά την version της ομάδας που έφτασε πέρυσι ως την κατάκτηση του Conference League, βγάζοντας στο χορτάρι το πρέσινγκ που πνίγει τον αντίπαλο και επιτρέπει στους ερυθρόλευκους να στήνουν ευρωπαϊκά party.
  • Όλα θα μπορούσαν βέβαια να εξελιχθούν διαφορετικά αν ο Τζολάκης δεν έσωζε δύο φορές τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Μία σε προσπάθεια του Μπρούμα στο 21’ και άλλη μια με εντυπωσιακή επέμβαση σε δυνατό σουτ του Ρικάρντο Όρτα στο 38’.
  • Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πορτιέρο έδιωξε 3-4 φορές άσχημα την μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ να επιτεθεί από το πουθενά. Η πιο κλασική από αυτές καταγράφηκε στο 70’ όπου ο Ρικάρντο Όρτα σημάδεψε την εστία με τον Κάρμο να σώζει με κεφαλιά-απομάκρυνση πάνω στη γραμμή.
  • Παρά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες των Πορτογάλων, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό. Ο Μουζακίτης παρουσιάστηκε ξανά σαν κεντρικός χαφ με εμπειρία… ετών στις πλάτες του ενώ τρομερό παιχνίδι κατέγραψε ο Ζέλσον Μάρτινς, που αποτέλεσε κακό μπελά για την άμυνα των φιλοξενούμενων.
  • Μπορεί στη φάση του 5ου λεπτού να ξεκίνησε από θέση οφσάιντ στο ακυρωθέν γκολ του Ελ Κααμπί αλλά στο 45’ ήταν αυτός που κατέβασε μαεστρικά το «τυφλό» διώξιμο του… δικού μας Όρτα, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαροκινό να χριστεί σκόρερ για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό ματς. Έστω κι αν η τύχη ήταν με το μέρος, αφού το πλασέ κόντραρε στον Φερέιρα πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ματέους.
  • Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός χρειάστηκε 14 λεπτά για να τελειώσει το ματς, αφού το πρεσάρισμα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου απέφερε τρεις καθαρές φάσεις για γκολ, δύο εκ των οποίων κατέληξαν στα δίχτυα. Η αρχή έγινε στο 53’ με το γκολ του Έσε, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής ύστερα από κλέψιμο του Ρόντινεϊ και γύρισμα του Βραζιλιάνου στο ύψος του πέναλτι.
  • Δύο λεπτά αργότερα (55’) λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ ο Τσικίνιο σε φάση-καρμπόν ενώ στο 59ο λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό σκορ με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει για δεύτερη φορά ύστερα από ανάκτηση μπάλας του νεοεισελθόντα Γουίλιαν και νέο «σερβίρισμα» του Ρόντινεϊ.
  • Στο 84’ παραλίγο να βρει δίχτυα και ο Κοστίνια με προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ αγωνίστηκε για δεύτερη σερί φορά βασικός έχοντας μπροστά του τον Ρόντινεϊ και αρχίζει πλέον να βγάζει τον καλό του εαυτό, ολοκληρώνοντας το ματς με εξαιρετική εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα.
  • Πλέον οι ερυθρόλευκοι στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι της Κυριακής (6/10) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια μεσολαβεί η διακοπή λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων ενώ η επόμενη ευρωπαϊκή βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Μάλμε στις 24 Οκτωβρίου.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Κάρμο (80’ Πιρόλα), Ρέτσος (73’ Ντόη), Ορτέγκα, Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58’ Γουίλιαν), Ρόντινεϊ (80’ Μασούρας), Ζέλσον (73’ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου