Ο Αθανασίου και η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός πλήρωσε για μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή

Μόνο οι υπογραφές απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νίκου Αθανασίου στους ερυθρόλευκους.


Ο Έλληνας αριστερός μπακ θα υπογράψει εντός της ερχόμενης εβδομάδας και θα ενσωματωθεί στο ρόστερ των Πειραιωτών το καλοκαίρι του 2025, οπότε και εκπνέει η συνεργασία του με τον Ατρόμητο. Ο 23χρονος άσος αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν της ομάδας του Περιστερίου και μετρά έως σήμερα 41 επίσημες συμμετοχές με το σύλλογο και άλλες 20 στη Super League 2 με τη Νίκη Βόλου, στην οποία είχε παραχωρηθεί υπό τη μορφή δανεισμού το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε «σταμπάρει» εδώ και καιρό την περίπτωσή του και η συμφωνία προβλέπει ποσοστό μεταπώλησης για τον Ατρόμητο σε περίπτωση μελλοντικής μεταγραφής του, αφού οι Περιστεριώτες δεν αναμένεται στην παρούσα φάση να καρπωθούν κάποιο ποσό από τη στιγμή που ο παίκτης θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Αξίζει λοιπόν να αναφερθεί ότι ο τελευταίος Έλληνας παίκτης που ανάγκασε τη διοίκηση του Ολυμπιακού να πληρώσει χρήματα για να αγοράσει τα δικαιώματά του από άλλη ομάδα είναι ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος απασχόλησε τα media αυτές τις μέρες λόγω της απόφασής του να αγωνιστεί με τα χρώματα του Πανναξιακού στο πρωτάθλημα Κυκλάδων.

Ο 33χρονος Ναξιώτης στόπερ είχε επιστρέψει λοιπόν στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2022, με τους ερυθρόλευκους να καταβάλλουν στα ταμεία της Νάπολι το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Εξαιρώντας φυσικά τα παιδιά της ακαδημίας, έχουν προστεθεί έκτοτε στο ρόστερ των τωρινών Κυπελλούχων Ευρώπης οι Ρέτσος, Πασχαλάκης και Αναγνωστόπουλος ως ελεύθεροι αλλά και ο Αλεξανδρόπουλος που αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Δημοσίευση σχολίου