Χ-ωρίς το κάτι παραπάνω από τις μεταγραφές του

Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.


  • Σε ένα ματς που οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης κυρίως λόγω της μετριότατης εμφάνισης που πραγματοποίησαν οι μεταγραφές του καλοκαιριού, με τον Κοστίνια να αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση.
  • Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμπιστεύτηκε στον Σέρτζιο Ολιβέιρα τη θέση του απόντα Τσικίνιο και ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να τον δικαιώσει. Ήταν άφαντος σε όλο το πρώτο μέρος και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Κωστούλα, αφού ήρθε δεύτερος σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και δεν κατάφερε να δημιουργήσει το παραμικρό επιθετικά, παρά το γεγονός ότι δοκίμασε αρκετές μπαλιές προς την αντίπαλη περιοχή.
  • Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βέλντε που αντικατέστησε τον Ζέλσον στο 62ο λεπτό. Υπήρξαν φάσεις που ο Νορβηγός έδειξε να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο ενώ και ο Ντάνι Γκαρθία που αγωνίστηκε στο ίδιο διάστημα προσπάθησε να πλαισιώσει τον Έσε χωρίς να εν τέλει να... τρελάνει κόσμο.
  • Εκ διαμέτρου αντίθετες οι εντυπώσεις που άφησαν για άλλο ένα ματς οι Μουζακίτης-Κωστούλας. Τα «μωρά» του Ολυμπιακού στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν υστέρησαν σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού. Στο 71ο λεπτό απείλησαν μάλιστα αμφότεροι την εστία του Λοντίγκιν, με τον πρώτο να σουτάρει πάνω στον έμπειρο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και τον δεύτερο να μην προλαβαίνει στη συνέχεια της φάσης τον Γιέντβαϊ ώστε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
  • Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες «χώρισαν» ουσιαστικά τα ημίχρονα, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται πιο ζωηροί στο πρώτο. Ο Παναθηναϊκός απείλησε με τους Τζούρισιτς (μακρινό σουτ στο 16’), Ίνγκασον (κεφαλιά στο 21’) και Μλαντένοβιτς (διαγώνιο σουτ στο 30’) ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χρειάστηκε η διπλή επέμβαση του Τζολάκη στις προσπάθειες του Σπόραρ (σ.σ. αντικατέστησε τον τραυματία Ιωαννίδη στο 44’) προκειμένου να κρατηθεί το μηδέν.
  • Στα πρώτα 45 λεπτά ο Ολυμπιακός απείλησε μονάχα στο δίλεπτό από το 33ο ως το 35ο λεπτό. Ρέτσος και Ελ Κααμπί δεν κατάφεραν να σουτάρουν προς την εστία ύστερα από κόρνερ του Μουζακίτη ενώ ο Μαροκινός λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Λοντίγκιν δύο λεπτά αργότερα. Σημάδεψε εστία αλλά είδε τον Ίνγκασον να απομακρύνει πριν η μπάλα βρει στόχο.
  • Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε με εξαίρεση την ερασιτεχνική αντιμετώπιση της φάσης του 77ου λεπτού από τον Ορτέγκα, ο οποίος «πούλησε» την μπάλα στον Ουνάι που λίγο έλειψε να σκοράρει, «χορεύοντας» τον Αργεντινό στην εξέλιξη της φάσης.
  • Οι μεγάλες στιγμές των Πειραιωτών ήρθαν στο 56ο λεπτό με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί που κατέληξε στα χέρια του Λοντίγκιν αλλά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κωστούλας βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Μασούρα, το πλασέ του οποίου σταμάτησε στο σώμα του Ελληνορώσου πορτιέρο.
  • Πλέον το πρωτάθλημα οδηγείται σε διακοπή δύο εβδομάδων λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Ο Ολυμπιακός απέχει δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (16 β.) ενώ ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με την ΑΕΚ και τον Άρη που μετρούν επίσης 14 βαθμούς.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Κοστίνια (62’ Ντάνι Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (86’ Μασούρας), Ολιβέιρα (46’ Κωστούλας), Ζέλσον (62’ Βέλντε), Ρόντινεϊ, Ελ Κααμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου